Logo Wit logo

Magazines

Abonneer op het
magazine 'De Kromme
Rijn Vertelt'

In 2022, 2023 en 2024 komen er zes magazines uit. De eerste drie magazines zijn al verschenen. Wanneer u nog geen abonnement heeft druk dan hieronder op de knop ‘abonneren’ en u krijgt de nog komende magazines per post gratis thuisgestuurd.

Magazines zelf ophalen of laten opsturen

De eerste drie magazines verzenden we niet meer gratis. Deze zijn wel gratis af te halen op de volgende locaties: VVV Kromme Rijnstreek, Landhuis Oud Amelisweerd, het ontvangstgebouw van Fort Vechten en restaurant ‘t Wapen van Odijk in Odijk. 

Wilt u ze liever thuis gestuurd krijgen? Wij brengen dan verzend- en administratiekosten in rekening. Voor één nummer is het 10 euro, voor twee nummers 15 euro en voor drie nummers 20 euro. Stuur voor de verzending een e-mail naar info@museumdorestad.nl. Vergeet niet uw adresgegevens te vermelden in de e-mail.

Abonneer

 

Onze Kromme Rijn magazines

Cover De Kromme Rijn Vertelt - magazine 1.jpg

900 jaar waterbeheer

Lees alles over de viering van 900 waterbeheer door het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De afdamming van de Rijn in 1122 bij Wijk bij Duurstede is de start van het waterbeheer in de Kromme Rijnstreek en een keerpunt in de landschapsgeschiedenis. Dit magazine vertelt over de afdamming, de geschiedeins van de Lekdijk, de ontginning van het ‘Lange broek’ en de cruciale rol die het Hoogheemraadschap nog steeds in het waterbeheer speelt.

Foto van cover 2 magazine museum.png

Kastelen en landgoederen

Wat gebeurde er na de periode van de afdamming? Kloosters en edelen namen de ontginning ter hand. De kastelen en landgoederen zijn blijvende herinneringen aan het bruikbaar maken van dit gebied. Lees alles over deze periode en wat er nu op de kastelen en landgoederen gebeurt.

Cover magazine 3.jpg

Een streek vol fruit

Boomgaarden zijn kenmerkend voor de Kromme Rijnstreek. Ze groeien op de vruchtbare oeverwallen van de Kromme Rijn. Dit tijdschrift verschijnt als de boomgaarden in bloei staan. Extra aandacht is er voor de kersenteelt en de kersentijd. Altijd een feestelijke periode in de streek. In dit magazine zit een apart katern over de Romeinen en de Limes en wat de Romeinen in deze contreien voor de landbouw betekend hebben.

Cover De Kromme Rijn Vertelt - magazine 4.jpg

Dorestad en de Vikingen

Dit magazine komt een paar weken voor de opening van het nieuwe Museum Dorestad uit. In dit magazine staat alles over Dorestad: het Rotterdam van de vroege middeleeuwen. Lees over de nieuwe en interactieve vaste tentoonstelling en over de spectaculaire Dorestad Experience. Dit magazine besluit met een apart katern over de Vikingen waarin feiten van fabels en fictie gescheiden worden.