Logo Wit logo

Museumlessen

Museumlessen geven wij
aan scholen

vikingfest eindhoven 180721 03.jpg

Ontdek met jouw klas de geschiedenis van Dorestad!

Breng samen met uw klas een bezoek aan het museum voor een leuke museumles! Leer alles over archeologie of de Vikingen. Op dit moment geven we de museumlessen in een aantal klaslokalen van obs De Horn (locatie Het Kompas) in Wijk bij Duurstede. Daar kunnen klassen deelnemen aan de volgende lessen:

  • Scherfgoed (voor groep 1 tot en met 4)
  • De Vikingen en Dorestad (vanaf groep 5)

Meer informatie over de inhoud van de museumlessen is hier te vinden. In overleg kunnen we de museumlessen op alle dagen van de week geven. De praktische informatie over de museumlessen vindt u hier.

U kunt de museumles in de klas voorbereiden. Vraag daarvoor de leskist aan. Museum Dorestad zorgt dat die dan op school terecht komt. Als de klas niet naar het museum kan komen dan kunt u de museumles zelf in de klas geven. Vraag naast de leskist dan ook de museumkist aan. Daarin zitten alle spullen die nodig zijn om de museumles in de klas te geven. De kosten voor het boeken van een museumles of het huren van een of beide kisten vindt u hier.

De les over de Vikingen sluit aan bij de Da Vinci methode van wereldverkenning. De Vikingen zijn een volk dat in deze methode aan de orde komt. Ongeveer 30.000 bassischoolleerlingen krijgen les met deze methode.

Nieuw: Viking-totaal pakket
De les in het museum kan gecombineerd worden met een vaartocht op een echt Vikingschip, het Viking-totaal pakket.  Dit pakket is voor maximaal 30 leerlingen te boeken en bestaat uit:

· één museumles

· huur van één leskist (gedurende een week op school)

· vervoer leslocatie – Stadshaven van Wijk bij Duurstede v.v.

· vaartocht met het Vikingschip Dorestat-1

· voor alle leerlingen een opdrachtenboekje met extra informatie over de Vikingen

Het schip ligt in de haven van Wijk bij Duurstede. De vaartocht kan uitsluitend tijdens het vaarseizoen (van 1 april tot de herfstvakantie) worden geboekt op dinsdag, donderdag en vrijdag. De tocht duurt ongeveer een half uur. Per tocht kunnen er 11 kinderen en 1 begeleider mee. Op de boot zijn zwemvesten aanwezig voor meevarende kinderen. Alle kinderen moeten in het bezit zijn van zwemdiploma. 

Bekijk www.vikingschipdorestat.nl voor meer informatie. 

Museumles of -kist aanvragen

Leskist aanvragen  

Viking-totaal pakket aanvragen