Museumlessen

Breng samen met uw klas een bezoek aan het museum voor een leuke museumles! Leer alles over archeologie of de Vikingen. Op dit moment geven we de museumlessen in een aantal klaslokalen van obs De Horn (locatie Het Kompas) in Wijk bij Duurstede. Daar kunnen klassen deelnemen aan de volgende lessen:

• Scherfgoed (voor groep 1 tot en met 4)

• De Vikingen en Dorestad (vanaf groep 6)

Meer informatie over de inhoud van de museumlessen is hier te vinden. In overleg kunnen we de museumlessen op alle dagen van de week geven. De praktische informatie over de museumlessen vindt u hier.

U kunt de museumles in de klas voorbereiden. Vraag daarvoor de schoolkist aan. Museum Dorestad zorgt dat die dan op school terecht komt. Als de klas niet naar het museum kan komen dan kunt u de museumles zelf in de klas geven. Vraag naast de schoolkist dan ook de museumkist aan. Daarin zitten alle spullen die nodig zijn om de museumles in de klas te geven. De kosten voor het boeken van een museumles of het huren van een van de kisten vindt u hier.

De les over de Vikingen sluit aan bij de Da Vinci methode van wereldverkenning. De Vikingen zijn een volk dat in deze methode aan de orde komt. Ongeveer 30.000 bassischoolleerlingen krijgen les met deze methode.

Museumles of -kist aanvragen                                Schoolkist aanvragen

Close