Logo Wit logo

Project Dorestad Experience

Project
Dorestad Experience

Het verhaal

Hoor het water klotsen, zie het zeil bollen en voel het schip stroomopwaarts varen. De spanning neemt toe, want de bestemming van uw reis is bijna bereikt.

We gaan meer dan 1000 jaar terug in de tijd. De Dorestad Experience neemt u mee naar het verhaal van 250 jaar Dorestad... Onder het indrukwekkende eeuwenoude dak van het oude raadhuis wordt u met een spectaculaire show ondergedompeld in een handelsstad in haar hoogtijdagen.

U neemt plaats en de lichten doven. U bent aan boord op een schip op de Rijn. Het schip vaart langzaam stroomopwaarts. Vooralsnog is er niks bijzonders te zien, totdat u merkt dat uw medepassagiers niet uit onze tijd of plaats zijn. Ze dragen vreemde kleding en spreken een andere taal (is het Zweeds?). Onder de medereizigers ontstaat enige opwinding wanneer ze in de verte een waaier van dammen langs de rivier ontwaren. Wat is dit voor plek? Waar is dit? Wanneer is dit? Als op de rug van een vogel stijgt u op, steeds hoger en hoger tot u dit ziet: de drukke havenstad Dorestad met zijn strekdammen met pakhuizen. Het lijkt wel of er een wedloop is wie de langste dam kan bouwen. Tientallen dammen strekken evenwijdig aan elkaar de rivier in zo ver als het oog reikt, schepen aangemeerd, pakhuizen en drukke handel. 

Speel zelf in de Dorestad Experience

De kern van de Dorestad Experience is een dynamische getekende animatie met muziek, effecten en commentaar van de aankomst van een handelsschip in Dorestad en de wandeling naar een herberg. U kunt in deze experience en rol spelen. Maak deel uit van de geschiedenis van Dorestad en zie uzelf terug in de animatie. Bekijk hier het Storyboard en hier welke rollen er nog vrij zijn. Als u wilt deelnemen kunt u een mail sturen naar info@museumdorestad.nl. We nemen dan snel contact met u op.

De Dorestad Experience is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit LEADER: het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Leader om op te nemen bij achter de schermen

In onderstaande video is alvast een kleine sneakpreview te zien.