Logo Wit logo

Praktische informatie

Praktische informatie

Wanneer u bij ons langskomt voor een museumles zijn er een paar praktische zaken waar rekening mee gehouden moet worden. 

Locatie
Op dit moment verzorgen we de museumlessen in een school, omdat het museum gesloten is. Tot de verhuizing naar onze nieuwe locatie op de Markt 24 in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede verzorgen wij de museumlessen op obs De Horn (locatie het Kompas), Kompas 2, 3961 JJ Wijk bij Duurstede.

Route en parkeren
De school heeft twee ingangen. Voor de juiste ingang rijdt u naar de hordenweg, daarna rijdt u de helmstok in, de straat eerste rechts en dan rijdt u tot aan het hek en ziet u de zandbak. Achter de zandbak vindt u de juiste ingang van de school. Vlakbij de school is parkeergelegenheid (adres: Kompas 2). Lukt het niet om de auto hier te parkeren dan is er een parkeerterrein (gratis) bij het winkelcentrum De Horden aan de Hordenweg. Vanaf hier is het 2 minuten lopen naar de school.

Op de dag zelf
De museumles start om 10.00 uur en duurt 1,5 tot 2 uur. In overleg kan er op een ander tijdstip worden begonnen of kan er eventueel een eetmoment (als u van buiten Wijk bij Duurstede komt) worden ingepland. Dit moet wel van te voren zijn afgesproken anders gaat het van de beschikbare tijd af en kunnen leerlingen minder activiteiten doen.

Wij verwachten van de leerkracht en de begeleiders dat ze actief deelnemen aan de museumles. De leerlingen gaan in groepjes van max. 4 -5 kinderen diverse opdrachten uitvoeren. Het zou fijn zijn als de leerkracht de groep van te voren in tweeën deelt. 

Er is koffie/thee voor de leerkracht(en) en begeleider(s) aanwezig. 

Materiaal
Voor de museumlessen Scherfgoed en de Vikingen en Dorestad zijn leskisten beschikbaar om te gebruiken tijdens de lessen op school. De leskist bevat allerlei zaken - in deze kist gaat het om kleding, een boek, dvd’s en een aantal gebruiksvoorwerpen - die kunnen worden gebruikt als aanvulling bij de lessen op school en om de leerlingen voor te bereiden op deelname aan de museumles.

Daarnaast is er de museumkist die we gebruiken voor de activiteiten tijdens de museumles. In deze museumkist zit het materiaal dat we gebruiken, zoals breivorken, wol, kaarten met runentekens en kaarten met uitleg over de diverse knopen en touw.