Logo Wit logo

Wandelroute Van Dorestad naar Dokkum genomineerd voor Wandelroute van 2024

Achter de schermen detail

Wandelroute Van Dorestad naar Dokkum genomineerd voor Wandelroute van 2024

Schermafbeelding 2023-06-11 om 13.16.16.png
8 januari 2024
Onze Bonifatiusroute van Dorestad naar Dokkum is genomineerd voor de wandelroute van het jaar 2024! Drie routes in Nederland en twee in België zijn nog in de race.

De jury selecteerde uit de longlist met 10 titels de Bonifatiusroute Van Dorestad naar Dokkum (NL), Venntrilogie (BE), Rondje Limburg (NL), GRP573 Vesdre & Hautes Fagnes (België) en Lopen langs de Oude Hollandse Waterlinie (NL). Al deze routes zijn door de juryleden nagelopen en beoordeeld aan de hand van een groot aantal criteria als ondergrond, bewegwijzering, landschap, kwaliteit van de informatie etc.

Bonifatiusroute Van Dorestad naar Dokkum
In de Vroege Middeleeuwen kwamen Engelse missionarissen naar onze contreien om het christendom te verbreiden. De bekendste was Bonifatius, die in 754 bij Dokkum vermoord werd. Anno 2023 is Dokkum nog altijd een levend bedevaartsoord. Het moderne pelgrimspad Dorestad – Dokkum brengt u in 24 etappes van het oude Dorestad naar Dokkum en is 335 km lang. Uw leidraad op deze wandeling is de wandelgids van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Hier vindt u routekaartjes, uitgebreide inhoudelijke informatie en een routebeschrijving per etappe. De Bonifatiusroute is te volgen via routebeschrijvingen, gps-tracks en gedetailleerde wandelkaarten. Meer informatie over de route en waar deze te koop is vindt u hier.

Op zaterdag 2 maart, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent, maakt de jury de winnaar bekend.