Logo Wit logo

Kinderen naar het museum

Project detail

Drie educatieve games op avontuur in Dorestad

€ 10.000behaald!
van € 10.000
100%
Doneer nu
* Museum Dorestad is een Culturele ANBI dus uw gift mag u voor 125% aftrekken van de inkomstenbelasting.

Om het museum ook leuk en aantrekkelijk te maken voor kinderen en tieners willen we drie games laten maken. Wilt u kinderen stimuleren Museum Dorestad te bezoeken? Help bij het realiseren van de games en doneer. 

Educatieve games

Dorestad was een echte handelsplaats. Schepen uit verre en nabijgelegen streken meerden aan. De handel werd opgeslagen in de pakhuizen en verhandeld op de kade en langs de weg. Dorestad hief ook tol. Af en toe werd Dorestad bedreigd door Vikingen die binnenvielen en plunderden. Deze historie is vertaald naar spannende en dynamische games die zich afspelen in de straten en op de dammen van Dorestad!

Op drie touchscreens kan de bezoeker drie games spelen die zich in dezelfde 3D-omgeving afspelen. De games hebben iets weg van de succesvolle spellenreeks Grand Theft Auto (GTA).

De speler kruipt in de huid van een jonge Doresteder en moet een aantal missies uitvoeren:

1.               Kopen en lopen
2.               Hier met die tol!
3.               De Vikingen komen! 

In het eerste spel is de opdracht om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk producten van de ene plek naar de andere plek te brengen. Dit kunnen lokale producten zijn, maar ook producten uit andere steden. In het tweede spel moet bij binnenkomende schepen tol geïnd worden. In het derde spel is het doel om zoveel mogelijk mensen te waarschuwen en kostbare spullen te verstoppen voor de Vikingen. In alle drie de spellen zijn er de nodige obstakels en gevaren die het leven van een loopjongen of -meisje moeilijk maken.

Doneren

Enthousiast geworden van de games? Help ons de games mogelijk te maken en doneer 100 euro via de knop 'Doneer'. Uw kinderen of kleinkinderen mogen de games voor de opening van het museum testen.

Dorestad Games_Interface_v0.11_Spel_3_Startscherm.png
€ 10.000behaald!
van € 10.000
100%
Doneer nu
* Museum Dorestad is een Culturele ANBI dus uw gift mag u voor 125% aftrekken van de inkomstenbelasting.

Interesse in onze andere projecten

Erkend goed doel

Alle giften aan Museum Dorestad – voor de experience, de tentoonstelling of de games - zijn aftrekbaar van de (inkomsten)belasting, want Museum Dorestad is een officieel erkend en geregistreerd goed doel.

anbi_logo

Lees meer
Nieuwe tekening Schip-van-Katla.jpg

Sponsor een zitplaats in het schip

30%
€ 9.000 van € 30.000
Bekijk sponsorproject
Sponsorborden-01.jpg

Uw naam op het sponsorbord

1%
€ 100 van € 10.000
Bekijk sponsorproject